Få inspiration til et nyt og flot spisebord

Sharing is caring!

I de fleste hjem hvor der er plads til et stort spisebord, ville dette spisebord også indgå som en vigtig og prominent del af indretningen i hjemmet. Det skal være en form for multifunktionel siddeplads, hvor man både kan holde til i timevis med dagligdagens forskellige gøremål, hvor man kan sidde og nyde alle sine måltider, og hvor man kan invitere gæster på store middage og lange, hyggelige aftener omkring spisebordet. Derudover vil man naturligvis gerne have et praktisk og velfungerende spisebord af høj kvalitet, der samtidig skal tage sig moderigtigt og elegant ud, netop fordi dets placering som oftest vil være et ganske centralt og højt benyttet sted i hjemmet. Det kunne fx. være i udestuen, spisestuen eller i køkkenet. Der kan altså stilles rigtig mange krav til at finde det helt rigtige spisebord ben, og man kan her læse mere om, hvad man bør tænke ind i sin udvælgelsesproces.

Et spisebord af planker har mange forskellige funktioner

Når man sådan skal vælge et nyt spisebord af planker – hvad enten man netop er flyttet og skal finde et plankebord, der passer ind i ens nye hjems rammer, eller man måske blot trænger til forandring og til at skifte sit gamle spisebord ud – vil det være en stor og ofte svær beslutning. Det er trods alt et vigtigt møbel, man skal udvælge, og derfor er det også rigtig godt først at tage højde for alle de forskellige praktiske funktioner, som ens kommende og nye spisebord skal have. Man kan altså med fordel sætte sig til at notere alle de forskellige situationer, hvor man benytter spisebordet, og dernæst tænke disse praktiske og funktionelle situationer med ind i sine overvejelser omkring det nye spisebord. Hvis man for eksempel ofte inviterer mange gæster på én gang, eller man blot er en rigtig stor familie med mange børn, vil det være en god idé at have et rummeligt og langt spisebord. Eventuelt med udtræk hvilket kan være en særdeles praktisk løsning.

spisebord-af-planker

Find et særligt spisebord og gør hele hjemmet mere personligt

Det afhænger naturligvis helt og holdent af ens personlige smag, om man er til den ene slags spisebord eller den anden, men det kan være en rigtig god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad man allerbedst kan lide, når det kommer til indretning. Et spisebord er som sagt en prominent del af indretningen, og en investering som man gør til sin bolig, og derfor bør man heller ikke købe et spisebord, hvis det er en halvhjertet eller usikker beslutning. Man vil få det mest personlige og hyggelige hjem, hvis man køber et spisebord, som man sætter stor pris på, og som man vil glæde sig over igen og igen, når man bruger det hver eneste dag. Der er altså mange gode grunde til at sætte sig grundigt ind i de forskellige muligheder, der er mange, som man har, når man leder efter et nyt spisebord. Det kan nemlig sagtens være, at man pludselig falder over det helt perfekte bord et sted, som man slet ikke havde overvejet i første omgang.

Ændret sidst i juni 2019.

 

Peggy Duncan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *